Spot aan in Ateliers 2005

Tussen de landelijke bijeenkomsten door buigen wij ons over onze eigen wijken. Dit doen wij regelmatig in ons klein groepje. Maar wij doen het niet alleen. Het idee is om het komende jaar met veel verschillende mensen uit de wijken te praten.

Op woensdag 21 november nodigden wij daarom een reeks professionals en enkele bewoners uit onze wijken uit. Zij gaan ons namelijk helpen om dat voor elkaar te krijgen. En dan hebben wij ook nog hulp vanuit adviseur van Movisie, die gespecialiseerd is in wijkthema’s. Denk bij professionals aan een vertegenwoordiging van de huisartsen, thuiszorg Brentano, de woningcorporatie eigen Haard, onze wijkcoaches van Participe, onze wijkagenten en de Hogeschool van Amsterdam.

Ateliers 2005 vormde zoals al zo vaak een prachtige entourage voor onze bijeenkomsten. Deze keer zelfs te midden van de schilderijen van Han Sinke. Dus inspiratie genoeg!

Als wijkplatform maken wij regelmatig gebruik van de centrale hal van het oude schooltje en de omsloten buitenruimte.

Deze middag en avond ging het vooral om kennismaking met elkaar en met elkaars wijken. Wat weten wij eigenlijk van elkaars wijken?  Nou, we wisten veel maar zeker niet alles. Ook over onze eigen wijken waren wij in de voorbereiding nog nieuwe dingen tegen gekomen.

Zo weet ik nu eindelijk waar precies de ‘De Witte Stad’ ligt. In het (oudste) deel van de wijk Keizer Karelpark tussen de Ouderkerkerlaan en de Keizer Karelweg, inclusief de Pastoor Meijnemalaan en het eerste deel van de Van der Hooplaan.

Binnenkort zullen wij op deze website  meer vertellen over onze wijk en ons leertraject.

Frauke Ricklefs, Wijkplatform Keizer Karelpark